ΩΡΕΟΙ Β. ΕΥΒΟΙΑ

Που είναι οι Ωρεοί και γιατί αξίζει να τους επισκεφτώ;

Το EVDION HOTEL βρίσκετε στους Ωρεούς ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στην Βόρειο Εύβοια ανάμεσα στις κωμοπόλεις Ιστιαία και Λουτρά Αιδηψού. Οι Ωρεοί βρίσκονται σε μια τεράστια ακτογραμμή που περιλαμβάνει τον Ευβοϊκό κόλπο και καταλήγει στο Αιγαίο Πέλαγος με πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες, άλλες οργανωμένες και άλλες παρθένες που θα καλύψουν κάθε προτίμηση σας και θα δημιουργήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις από τις διακοπές σας. Επίσης οι Ωρεοί διαθέτουν το ΔΕΥΤΕΡΟ καλύτερο και ποιο οργανωμένο λιμάνι σε ολόκληρη την Εύβοια μετά από το λιμάνι τις Χαλκίδας, το οποίο φιλοξενεί και αποτελεί σταθμό για ένα πολύ μεγάλο πλήθος ιδιωτικών γιοτ και ιστιοπλοϊκών που δίνουν ένα άλλο αέρα σε αυτό το υπέροχο παραθαλάσσιο χωρίο. Στο ΛΙΜΑΝΙ βρίσκεται ένας πεζόδρομος με πολλά τσιπουράδικα , ταβέρνες , καφετέριες και BAR με σήμα κατατεθέν την υψηλή ποιότητα των αγαθών που προσφέρουν και τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές που συντελούν τον καλύτερο συνδυασμό για τις διακοπές σας.

Λιμάνι Ωρεών

Οι Ωρεοί παρουσιάζουν και ιστορικό ενδιαφέρων καθώς στην αρχαιότητα μαζί με την Ιστιαία αποτελούσαν τις πιο πλούσιες περιοχές της Ευβοίας

ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΩΡΕΩΝ

Κάστρο Ωρεών, μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ακριβής πληροφορίες για την χρονολογία που κατασκευάστηκε. Λέγεται πως ο λόφος είναι τεχνιτός και ότι χρειάστηκε πολλά χρόνια για να γίνει. Ήταν δύσκολο να παραβιαστεί, είχε δυο υπόγειους εξόδους διαφυγής η μια ότι έφτανε μέχρι την πόλη της Ιστιαίας, και μάλιστα μέσα στο τούνελ χωρούσε μια αμαξά με δυο άλογα. Μαρτυρίες κατοίκων της Ιστιαίας λένε ότι υπάρχει τμήμα της υπόγειας οδού κάτω από τα σπίτια της Ιστιαίας ακόμη και σήμερα. Για την δεύτερη υπόγεια έξοδο διαφυγής λένε ότι οδηγούσε στην περιοχή Διβούνι Κεφάλες Ασμήνιου. Σήμερα αν επισκεφτείτε το Κάστρο Ωρεών θα δείτε μερικά κομμάτια από τον εξωτερικό τοίχο. Αξίζει όμως να το επισκεφτείτε για την ιστορία του αλλά και για την θέα που μπορείτε να δείτε από εκεί.

ΤΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΩΡΕΩΝ

Ταύρος των Ωρεών, δείγμα της μεγάλης πολιτιστικής ακμής των Ωρεών αποτελεί ο μαρμάρινος ταύρος μήκους 3,2 μέτρων της Ελληνιστικής εποχής, που βρέθηκε την δεκαετία του 60 στην παραλία και σήμερα εκτίθεται, μέσα σε γυάλινο κουβούκλιο. Φημολογείται τα κέρατα που λείπουν από το κεφάλι ότι ήταν χρυσά. Βρίσκεται στο πάρκο δίπλα στον παραλιακό δρόμο απέναντι από τα γραφεία του λιμεναρχείου, κοντά στο λιμάνι και είναι σημείο αναφοράς για τους Ωρεούς.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Το Βυζαντινό ναό του Αγίου Βασιλείου, φαίνεται να είναι κτισμένος σε θέση προγενέστερου ειδωλολατρικού ιερού, βρίσκεται κάτω από το κάστρο των Ωρεών.